Ladislav Király

Ako dopadla návšteva kávového kritika a bloggera L. Királyho v Habeshi?

Ahojte Habesháci a fanúšikovia etiópskej kávy. V našej kaviarni Habesh v Žiline, sme mali tú česť  privítať a porozprávať sa s Lackom Királym – influencerom zo sveta kávy, kávovým blogerom a kritikom z blogokave.sk. Keďže u nás sa pije hlavne Etiópia, ponúkli sme mu rovno dve rôzne espressá z etiópskych káv a tretiu si zobral domov na recenziu.

YouTube video

Ako prebiehalo naše stretnutie?

Lacko Király, ktorý je známy svojím nekompromisným hodnotením, podporou slovenských pražiarní a odsudzovaním prepražených „supermarketových“ káv, strávil spolu s kolegom Filipom chvíľu v jednej z našich dvoch prevádzok. Vypili po dve espresska, jedno pivko, vysvetlili mi ako fungujú ich spolupráce s pražiarňami a pobrali sa pokračovať v svojej kávovej tour. Jeho návšteva bola nielen našim testom, ale aj vzrušujúcou príležitosťou ukázať, čo všetko Habesh ponúka. Dohodli sme sa, že budeme viac spolupracovať a skúsime sa navzájom podporiť.

Konzervatívna vs. moderná káva

Espresso vyskúšal z dvoch našich káv:

💚 Z našej najpredávanejšej kávy, ktorá je „konzervatívnejšia“ – rozumej nie príliš kyslá, Habesh Exclusive. Je to káva, ktorou chceme ľudí naučiť piť lepšiu kávu, než akú si roky kupovali v supermarkete.

💚 Z ovocnejšej kávy Habesh Aricha, ktorá je svetlejšie upražená, „modernejšia“ – rozumej acidnejšia káva so širšou škálou ovocných chutí a aróm. Káva pre moderného kávičkára.

Lackov komentár hovorí za všetko:„Keby som mohol, tak by som návštevníkom Habesh kaviarne odporúčal ochutnať obe kávy, aby pocítili rozdiel medzi akousi strednou a vysokou triedou kávového sveta. Tú nízku v podobe spálenej komoditky zo supermarketu už určite každý dobre pozná, haha.“ Čo ho najviac zaujalo sa dozvieme až v recenzii, ktorú Lacko Király uverejní na svojom blogu.

Zlatý klinec na záver

Do recenzie išla fermentovaná Aricha Adorsi a vybrali sme ju, pretože veríme, že môže v ťažkej konkurencii uspieť najlepšie. Je to naša najvýnimočnejšia káva. Určite ju ale neodporúčam tým, ktorí pijú turka či nesku. Nie je to káva pre každého.

Pozývam vás sledovať jeho blog a sociálne siete, a po zverejnení aj očakávanú recenziu našej kávy Aricha Adorsi natural anaerobic. Budeme tiež radi, ak sa s nami podelíte o vaše názory na našu kávu – vaša spätná väzba je pre nás nenahraditeľná a pomáha nám posúvať sa vpred. A ak vám naša káva chutí povedzte o tom aj svojim známym.

Nezabudnite sledovať náš web a sociálne siete pre viac aktualít a zaujímavostí z nášho habesháckeho sveta. A ak ste u nás ešte neboli, srdečne vás pozývam ochutnať „kúsok Etiópie“ v našich prevádzkach Habesh, pretože Habesh je pravá etiópska káva, pripravená s láskou, úsmevom a odbornosťou na špičkových kávovaroch La Marzzoco.

Tešíme sa na vaše komentáre a na ďalšiu spoluprácu s vášnivými kávovými nadšencami ako je Lacko Király!

Recenziu našej Ariche Adorsi nájdete na blogokave.sk.

O autorovi

Martin Vavrík
Zakladateľ značky Habesh.

Mladý chalan, ktorý na Slovensko priniesol etiópsku kávu a vytvoril z nej značku Habesh – etiópska káva. Aby mohol spolu s kávou šíriť aj etiópsku kultúru, už 5-krát navštívil Etiópiu. Priniesol si množstvo zážitkov a skúseností, s ktorými sa delí na svojom blogu.

Najnovšie zo sveta habesha

teambuilding
Malý krok pre ľudstvo, veľký (k)rok pre Habesh
svadba-kavickara-featured
Svadba kávičkára
IMG_7763
Cesta Habesh Coffee z Etiópie do vašej šálky