Habesh Yaye anaerobic 250g
19,90 € s DPH
Táto káva prechádza precíznym procesom fermentácie a sušenia, ktorý jej dodáva výnimočný chuťový profil. Kávové čerešne sa najprv preplachujú vo vodných nádržiach, kde sa odstránia nekvalitné zrná, a následne sa umiestnia do hermeticky uzavretých fermentačných nádob. Fermentácia trvá 7 dní pri teplote 15–18 °C, počas ktorých sa rozvíjajú tóny vína, sušeného ovocia, ovocnej šťavnatosti a bohatých kvetinových aróm.
Po fermentácii káva prechádza rýchlym sušením na 35 % vlhkosti a následne dozrieva 30 dní na afrických „lôžkach“ v tieni. Po dosiahnutí optimálnej vlhkosti 12 % káva odpočíva 4 týždne v sklade. Tento detailný proces zaručuje unikátnu chuť a arómu, ktorá vás očarí.
ZRODENÁ V ETIÓPII, UPRAŽENÁ NA SLOVENSKU, LAHODNÁ KDEKOĽVEK
Chuťový profil:
Jahody, mango, lychee, karamel
Praženie
Horkosť
Acidita
Ideálne použitie
Váha balenia | 250 g |
---|
Pridajte prvé hodnotenie “Habesh Yaye anaerobic 250g”
Etiópia rodisko kávy
Habesh je Etiópia, krajina, kde sa zrodila káva. Výberové kávy sa snažíme obmieňať a nakupovať od našich etiópskych kamarátov z Testi Speciality Coffee. Snažíme sa prinášať vždy niečo nové, aby ste sa vy ani my nenudili.
Pražená lokálne
Kávu si nechávame pražiť pravidelne v malých množstvách u kamarátov v pražiarni Be:Cafe.
Ľahšie recyklovateľný obal
Upraženú kávu ručne balíme do plastových vreciek bez hliníkovej vrstvy. Obal je tak ľahšie recyklovateľný.
Recenzie
Nie sú tu zatiaľ žiadne hodnotenia.